We leven in een wereld van uitersten. Aan de ene kant een daad van agressie van Amri door op een kerstmarkt in Duitsland dood en verderf te zaaien met een Jamy Westerveldgestolen vrachtwagen. En aan de andere kant een nagellakactie van de 6-jairige ongeneeslijk zieke Tijn die daarmee ruim 1 miljoen euro binnen weet te halen bij Serious Request voor het goede doel. Allebei acties van mensen zonder toekomstperspectief. Waarbij de één kiest voor de duistere kant, en de ander voor de zonnige kant van het leven.

Geluksgevoel

Het is de kunst om toch het fijne van het leven te zien, de zon te beleven. Ook als de wolken deze zo nu en dan verduistert. Waar haalt men het geluksgevoel uit? Het verschilt per persoon. Toch is er een element dat voor velen de zon in het hart doet schijnen en dat is muziek.

Muziek geeft kleur

d806-0124Een week geleden speelde Jamy’s Jazz Band op een bruiloft in Tiel. Ruim 70 genodigden genoten van het gebeuren, dat muzikaal ondersteund werd door de wonderlijke, aanstekelijke sax- en fluitklanken van Jamy Westerveld, die werd begeleid door bassist Lucas Suringar en pianist Alwin Kluit.

Zonniger

Muziek verwarmt, verbindt en doet soms oude vetes wegsmelten. Vandaag bedacht ik: ‘Wat zou het mooi zijn als de Amri’s van deze wereld een stukje muziek van Jamy’s Jazz Band in hun ziel zouden krijgen. De wereld zou er waarschijnlijk aanzienlijk zonniger door worden.’

 

André Westerveld