Ze zeggen wel eens dat ‘de reis ernaartoe’ er meer toe doet dan het ‘behalen van het doel’. Uiteindelijk heeft Jamy met haar bandleden via de ABN AMRO Talentstage-wedstrijd niet op de Uitmarkt gestaan. Niet omdat ze niet werd geselecteerd. Want het telefoontje was wel degelijk gekomen. Alleen betrof het een optreden van slechts 2 minuten per geselecteerd talent.

Vereerd

Vanzelfsprekend was Jamy vereerd dat ze gekozen was. Maar in het soort muziek dat Jamy voor ogen heeft, is die tijdspanne van 2 minuten nét genoeg voor een intro. En als ze vervolgens écht los wil gaan om iedereen te laten horen wat zij met haar band in de mars heeft, zou het volgende talent zich al aankondigen…

Eigenzinnig

Enfin, zoals gezegd: de reis ernaartoe was erg leuk en langs deze weg wil Jamy graag iedereen bedanken voor de steun en aangeklikte hartjes op de site van Talentstage. Voor even heeft ze zich in de markt gezet, om uiteindelijk uit de markt te stappen. Voor de muzikale fijnproevers onder ons: Jamy blijft gewoon doorgaan met muziek maken op sax en dwarsfluit. Op haar eigen eigenzinnige wijze.

André Westerveld