Rebel JamDe wereld kan een beetje vrolijke muziek wel gebruiken na het recente overlijden van al die grootheden als Amy Winehouse, Whitney Houston, Michael Jackson en Prince. En dan waren daar gisteravond opeens de vrolijke reggaegeluiden van Rebel Jam op het Zomergeblaos Festival in Hilvarenbeek. Geen enorm groot festival, maar wel erg sfeervol en gemoedelijk. Met een leuke diversiteit aan muzieksoorten en -bands. Eén daarvan was Rebel Jam in een ruim tien man sterke bezetting. Muziek waar je vrolijk van wordt, niet in de eerste plaats door de leuke uitstraling van leadzanger Robby Pinas, die je doet wanen in het oude Jamaica van Bob Marley en Peter Tosh.

De koude weggeblazen

Het festival is haast een ode aan de blazers. De organisatie stelt de blazers met haar festival voor even in het zonnetje, al had men het niet echt getroffen met de hoeveelheid zonnestralen op 14 en 15 mei. Gelukkig gaf de muziek zo haar eigen warmte af en vermaakte het – zeker toch ruim 300 man sterke – publiek op het plein zich prima op het reggaeritme van de band. ZomergeblaosDe blazers van Rebel Jam, laten we ze er ook maar even uit lichten: Bas Gaakeer op trombone, Thomas Wessels op trompet en Jamy Westerveld op altsax en dwarsfluit.

Dagje uit

Zomergeblaos is een jaarlijks terugkerend festivalfenomeen. Wil je ook even de jaarlijkse zorgen weg laten blazen? Een leuk muzikaal dagje uit? Tja, voor dit jaar is het nét te laat. Maar volgend jaar zijn er nieuwe kansen. Houdt de site in de gaten en kom gewoon in 2017 naar Zomergeblaos in Hilvarenbeek. Mensen leven op ervaringen. En dit is er zeker eentje die iets toevoegt.

André Westerveld